Merhaba sevgili arkadaşım,
Lokum gibi çok zahmet çekmeden fırın poşetinde pişen et en sevdiğim et 🙂 Domates ve yoğurtla karıştırıldığında harika bir lezzete sahip olan baharatların birleşimi tabi ki efsane bir lezzet yaratacaktır 🙂
Çok kolay olduğu için resimleri paylaşma gereği duymadım. Ben ıspanak, yoğurt ve buğday çimi salatası ile servis ettim ve çok beğendim. Dilerseniz salata tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırın poşetinde yoğurt soslu tavuk budu için malzemeler
- 8 adet tavuk budu 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı taze zencefil 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kakule 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı domates püresi Püre 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırın poşetinde yoğurt soslu tavuk budu nasıl yapılır?
Taze zencefilin kabuğunu soyun ve rendenin pürüzsüz tarafıyla bir çay kaşığı rendeleyin. 1 kakule çekirdeğini ezin ve çekirdeklerini çıkarın. Limon kabuğunu rendeleyin ve marine için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Karıştırdığınız marinenin içine tavuk butlarını koyun ve sosun her tarafını kaplayana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve tavuk butlarını 20 dakika marinenin içinde dinlendirin. Dinlenen tavuk butları fırın poşetine aktarın ve poşetin ağzını kapattıktan sonra kürdan yardımıyla poşette birkaç delik açın. 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Pişen tavuk butları fırın poşetinden dikkatlice çıkarıp servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]