Merhaba sevgili arkadaşım,
Sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz pratik ve ekstra kıtır bir börek tarifim var. Kayınvalidem bu tarifi bir arkadaşıyla denedi ve tarifi aldı. Pişirdiğimiz ilk günden beri defalarca yaptık 🙂
Sosta sadece su ve yağ var. Pişirildiğinde kabaracak ve puf böreği gibi çıtır çıtır olacak. Buzlukta bekletip pişirmekte de fayda var.
Geçen pazar misafirlerim gelince biraz yürüyüş yapalım dedik. Onlar içerideyken ben simitleri iki dakikada yapıp fırına attım. Daha evden çıkmadan pişmişti bile 🙂
Bu tarifi patates ve peynirle yapıyorum. Dilerseniz bu Üçgen Patates Böreği tarifinde patates dolgusunu deneyebilirsiniz. Kıyma yapanlar yazsa ne güzel olur 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Garantili Çıtır Börek Malzemeler – Pratik Çıtır Börek Tarifi (Su Soslu)
- 3 yufka 300 gr beyaz peynir 1 büyük tutam ince kıyılmış maydanoz ½ su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı ½ su bardağı su
Çıtır Garantili – Pratik Çıtır Domuz Eti (Su Sosu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Beyaz peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırın. Su ve yağı bir kapta karıştırın. Hamur masaya konur ve bir kaşık yardımıyla su ve yağ karışımı ile nemlendirilir. Kenarlardan merkeze doğru katlayıp tekrar sönümleyerek kare şeklini verin. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasını peynir dolgusu ile sarın. Fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]