Mahlab Mama Börekleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sık sık yaptığım nefis bir tarif, çocukluğumuzun efsane tatlarından biri de mahlepli anne böreği.

Mahaleb, mahlep ağacının (İdris ağacı veya yabani kiraz olarak da bilinir) meyvesidir. Bu ağacın olgun meyvelerinin tohumları kurutulup öğütülerek bildiğimiz toz mahlab oluyor. Bence taneleri tıpkı kayısı badem gibi 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Mama mahlab böreği tarifi için malzemeler

    1 paket oda sıcaklığındaki sana yufka 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yumurta (beyaz hamur – sarısı yufkanın üzerine) 3,5 – 4 su bardağı un 1 tutam tuz 1 çay kaşığı çörek otu ve kimyon mahlebi

içeri:

    Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Mama mahlab böreği tarifi nasıl yapılır?

Katı yağ, ayran, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki yumurta aklarını bir karıştırma kabına alın. Bir tutam tuz, mahlab, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Bir su bardağı unu azar azar ekleyip elinize yapışmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İç harcı için hazırladığınız tüm malzemeleri karıştırın. Elinizle bastırarak ve kapatarak düzleştirdiğiniz hamurların ortasına iç malzemeden bir tutam koyun. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Kekin üzerine yumurta sarısını sürün. Çatalla işaretleyin, üzerine çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın