Merhaba sevgili arkadaşım,
En son 10 yıl önce paylaştığım ve tekrar pişirmek için neden bu kadar beklediğimi merak ettiren tek tarif ekmek pudingiydi. Çok hoşuma gidiyor ve sürekli aklıma geliyor. Rahmetli anneannemin en sevdiği ve en çok hazırladığı tatlılardan biriydi.
Muhtemelen doğru ekmeğin gelmesini bekliyordum 🙂 Merhum onu özellikle tuzsuz ekmekle pişirdi. Ben ev yapımı ekşi mayalı ekmekle de yaptım.
İçerik Tablosu
Videolu anlatım
Ekmek Tatlı Tarifi Malzemeler
1 inç kalınlığında ekmek dilimleri
3 büyük yumurta
1 su bardağı iyotlu ayçiçek yağı
Bir içki için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
yukarı:
çilek
ceviz
fıstık filetosu
İsteğe göre krema ve taze peynir
Ekmek tatlısı tarifi nasıl yapılır?
1. Şerbeti için su ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
2. 10 dakika kaynattığınız şerbete limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
3. Yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Önceden dilimlediğiniz bayat ekmekleri iki tarafını da yumurtaya batırın.
4. Ekmek tamamen yumurta ile kaplandıktan sonra iyotlu ayçiçek yağı ile bir tavada kızartın.
5. Kızarmış ekmeği soğuk şerbete koyun ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
6. Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın ve kalan şerbeti üzerlerine gezdirin.
7. İstediğiniz gibi servis yapın ve süsleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]