Zeytinyağlı rezene – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son zamanlarda yanında çay içmeye çok uğraştığım rezene bu kez çok pratik bir yemek olarak sizlerle.

Normalde İstanbul’da bu kadar ince ve dinç bir tipe nadiren rastlarım. İzmirli çok sevdiğim bir arkadaşım pazardan alıp bana gönderince taze pişirmeye karar verdim.

Ben havucu çok severim ama siz dilerseniz sadece rezene ve soğanla da pişirebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Zeytinyağlı rezene tarifi malzemeleri

    6 adet taze rezene (4 büyük) 2 adet havuç 1 adet soğan suyu 1 adet portakal suyu Yarım limon Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı Tuz Zeytinyağı

Zeytinyağlı rezene tarifi nasıl yapılır?

Rezene saplarını ve köklerini yıkayıp doğrayın. Havuçları soyun ve eğik olarak kesin. Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye soğanları koyun ve üzerine doğranmış rezeneleri koyun. Son olarak havuçları rezenenin üzerine yayın. Zeytinyağını, portakal ve limon suyunu, suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın