Havuçlu ve portakallı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ben havuç ve portakalın birleşiminden çıkan her şeyi sevenlerdenim. Portakalın aroması ve havucun dokusu, çok yoğun ve nemli dokusuyla harika bir pastaya dönüşüyor.

İçerisinde bol havuç olduğu için süt veya yoğurt ekleme ihtiyacı hissetmedim. Bazı okuyucularım buna şaşırıyor ama kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Süt ve yoğurt eklemediğimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpmak çok önemli. Köpüğün pişirme sırasında hamur haline gelmemesi için köpüklü olması gerekir.

Keki fırından çıkarmadan önce mutlaka bıçak veya kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. 45 dakika sonra tam pişmiş olacaktır ama çok sulu çıkarsa altını kısıp 10-15 dakika daha pişirebilirsiniz.

Kıvamının koyu olması ve portakal dilimlerinin ince olması portakalların kekin içine batmaması için önemlidir. 22-24 cm uzunluğunda kek kalıbı kullanabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Portakallı ve Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

    3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın 1-2 damla vanilya aroması 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un

Portakallı ve havuçlu kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Yağı eklerken çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve tarçını ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün. Portakal dilimlerini kek karışımının üzerine ince bir şekilde dizin. 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkarın. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın