Merhaba sevgili arkadaşım,
Lohusalık bitti ama emzirmek için tatlı bahaneler bitmedi 🙂 Şaka bir yana şeker istiyorum kesin diyemem. Bu trende bir son vermenin zamanı geldi ama ilk altı ay kendimi sınırlamak ya da üzerimde baskı kurmak istemiyorum. Bu yüzden benden bir sürü tatlı tarifi ile gelebilirsiniz 🙂
Kahve soslu kek, eski zamanların ıslak keki adeta, ama soslu kek ismi ıslak kekten daha çok yakışmış gibi. İçerisindeki kahve aroması çok belirgin değildir. Bence tam kıvamı ama siz isterseniz biraz daha artırabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kahve soslu kek tarifi için malzemeler
- 3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı neskafe 1 su bardağı süt ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2 su bardağı un
Sosu hazırlamak için:
- 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao ½ çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı neskafe İsteğe göre yarım veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kahve soslu kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları çırpıcıya kırın. Pudra şekerini ekleyin ve kabarana kadar çırpın. Süt, yağ, kakao ve kahveyi ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Dikdörtgen bir kalıbı yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kek kuruyana kadar pişirin. Sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Hafif koyulaşan sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan keke kürdan veya bıçakla delikler açın. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve oda sıcaklığında en az bir saat daha dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]