Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önceki yağda ekmek pişirme tarifimde aynı hamurdan kurabiye de yaptığımı söylemiştim. Bir küçük tepsi yettiği için kalan hamura biber ve anason ekleyerek pişirdim. Sanırım şimdiye kadar yaptığım en iyi biberli kurabiyeler 🙂
Çerezleri hazırlarken herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Yumurtanın sadece beyazını kullanmak yerine, fazladan bir yumurta sarısını kullanabilir ve yüzünüze yayabilirsiniz.
Mür ve anason miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Sıcak anasonlu kek tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı (200 gr) 2 yumurta (sarısı hamura, beyazı dışarı) 1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml) 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ½ çay kaşığı tatlandırıcı 1 poşet kabartma tozu soda 3,5 su bardağı un (380 gr) 3-4 yemek kaşığı anason pul biber
Acı Anasonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta sarılarını, zeytinyağını ve tereyağını bir karıştırma kabına alın. Tuz, şeker, mahlab, sirke ve kabartma tozunu ekleyin. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışan ama homojen bir hale gelince kalan unu azar azar ilave edip ele yapışmayan hamur yoğurun. Kıvam alan hamuru mutfak tezgahına alın, anason tohumlarını ve pul biberi ekleyerek toparlayın. Hamuru 3-4 eşit parçaya bölün ve masanın üzerinde parmak genişliğinde açın, hafifçe bastırarak düzleştirin ve çapraz olarak kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Fırçayı yumurta akına batırın ve bisküvileri fırçalayın. Arzuya göre anason serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 17-20 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]