Hazır hamurdan makarna nasıl yapılır? Pişmiş hamurlu makarna tarifi çok lezzetli



Börek makarna, son zamanlarda çok popüler olan harika bir pasta tarifi. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu tarif hem lezzetli hem de doyurucu. Üstelik kullanılan malzemeler çok uygun!

Birçok kişi makarna ve cipslerin hemen hemen aynı malzeme olduğunu ve onlara uymayacağını düşünüyor. Ama sosla birlikte harika bir lezzet alıyor. İçine eklenen yumuşak beyaz peynir sayesinde deneyen herkes önce sulu bir börek zannediyor. Balkanlar’da hamburger ekmeği üzerine cheesecake de yapıyor. Onu gören herkes şaşırsa da denedikten sonra vazgeçemez. Bu tarifi denemeden geçmeyin diyoruz.

Afiyet olsun!

Dersler

  • 2 yufka hamuru

sos malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

İç harç bileşenleri

  • 12 paket haşlanmış makarna
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

yapılışı

İlk olarak soslu yumurtaları bir kaba aktarıp güzelce çırpıyoruz. Ardından zeytinyağı ve sütü ekleyip tekrar çırpın.

Haşlanmış makarna, rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurta karışımının yarısını içine dökün ve tekrar karıştırın.

İlk yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Makarna harcı üzerine yayın. İkinci hamur tabakasını büzüştürerek soğutun. Sarkan yufkaları hamurun kenarlarından ortasına doğru kapatın. Kalan sosu üzerine yayın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

İlk ateşi alındıktan sonra keserek servis yapın.

Yorum yapın