Patates lor keki – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın sonuna geldik bile… Daha önce tuzlu kek yapmışsınızdır herhalde. Benim çok sevdiğim bir cheesecake tarifim var. Eminim daha önce hiç bu kadar lezzetli bir şey denemediniz. Soğanlı patates, lor ile kendi başına lezzetlidir. Üstelik kapya biberi ve dereotu araya girerek çıtayı zirveye taşıyor 🙂

Yanında hiçbir şey istemiyor. Çay demlemek yeterli ama ben taze, kıtır kıtır roka ile tamamlamayı seviyorum.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Lor kek tarifi için malzemeler

    3 yumurta 125 gram tereyağı (yumuşak) ½ su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı un 1 kapya biber ½ demet dereotu 1 poşet kabartma tozu 100 gram lor peyniri 1 çay kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı susam 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy patates (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı salça tuz karabiber

Patatesli lorlu kek tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve soğanı alıp soğan pembeleşinceye kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin ve biraz yumuşayana kadar soteleyin. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Dereotunu da ince ince kıyın. Bir karıştırma kabında yumurtaları, 125 gr tereyağını ve oda sıcaklığındaki sütü çırpın. Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve tamamen karışana kadar orta hızda çırpın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın