Merhaba sevgili arkadaşım,
Kışın soframıza bol bol lahana servis etmeye çalışırım. Asya usulü bir lahana salatası veya lahana turşusu olan Kapuska benim favorim. Lahana sarmasını da severim tabii ki ama bu aralar tek tek bunlarla ilgilenecek vaktim olacağını sanmıyorum. Lazanya Lazanya Son zamanlarda yaptığım en lezzetli lahana tarifi diyebilirim.
Bu tarif çok lezzetli ve lezzetli ama dilerseniz içine beşamel sos ekleyebilirsiniz. Bu aralar hamurdan ve makarnadan uzak duruyorum diyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Lahana Lazanya Tarifi Malzemeler
- 500 gr dana kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı domates salçası 1 büyük diş sarımsak ½ su bardağı su Tuz karabiber 2 su bardağı kaşar peyniri ½ orta boy lahana Lahanalar yumuşayıncaya kadar suyu kaynatın
lahanalı lazanya tarifi nasıl yapılır
Lahananın yarısını ortadan ikiye kesip bol tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış lahanayı süzün ve yapraklara ayırın. Sert damarları bir bıçakla çıkarın. Soğanı doğra. Zeytinyağında orta ateşte kızarana kadar kızartın. Kıymayı ekleyip suyunu salana kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve sarımsağı 2 dakika daha soteleyin. Son olarak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Orta boy bir kaseye bir kat lahana yaprağı yayın. Üzerine kıymanın üçte birini yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Başka bir lahana yaprağı tabakası yayın ve aynısını yapın. Üçüncü kata dana kıymayı yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Son olarak lahanayı üstüne koyun. Borcamın üstünü kapatıp önceden 190 derecede ısıttığınız fırına verin. Pişen lahanalı lazanyayı fırından çıkarın ve ilk yoğun ısıyı yakana kadar dinlendirin. Soğuyan lazanyayı servis edeceğiniz tabağın üzerini kapatın ve ters çevirin. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]