kestane tarifleri
Kestanenin ocakta pişirildiği zamanlar biraz nostalji olarak kalsa da birçok kişi için kestane kışın en keyifli yemeklerinden biridir. Sokakta kestane kebabı yapan birinin yanından geçerken hala almaktan vazgeçemedim 🙂
Yüksek oranda nişasta içerdiği için bol bol yenmesi tavsiye edilmeyen kestane, yüksek oranda lif içerir ve sindirim sistemini olumlu etkiler. Tabii kestanenin nasıl yeneceği de önemli bir konu. Kestane şekerini bol şekerli yaparsanız acı gerçek şu ki vücudunuza lif yerine şeker alırsınız 🙂
Kestaneleri atıştırmalık olarak yemek isterseniz haşlayabilir ya da ince bir kabuk çizerek fırınlayabilirsiniz. Kestanenin cinsine göre pişme süresi değişir. Kestaneyi tatlılarda ya da yemeklerde kullanmak işin bir başka eğlenceli yönü. İşte sık sık yaptığınız ve ilk defa duyacağınız kestane tarifleri 🙂
kestane kreması
Böreklerde en çok tattığınız kestane kremasının tarifi tam olarak bu. Sadece üç malzemeyle hazırlanan ve nefis bir kestane aromasına sahip krema tarifi için tıklayın.
kestaneli rulo pasta
Kestane kremasını narin bir pandispanya ile birleştirip neredeyse hazır aldığımıza benzeyen bir tatlı yapabilirsiniz. Bun roll detaylarını burada bulabilirsiniz.
Püreli kestane cheesecake
Kestane püresi ve çikolatalı mousse ile cheesecake hayal edebiliyor musunuz? Hayaliniz lezzetli geliyorsa, onu gerçekleştirmenin tarifi bu linkte.
Kestane dolgulu eklerler
Kestane severler bu tarife kesinlikle bayılacak. Kestanenin yoğun lezzetini eklerlere eklediğinizde ortaya çıkan tatlı, Fransa’daki eklerlerden bile daha lezzetli oluyor.
kestane turtaları
Şişirilmiş mini çikolatalı kekler bu tarif için kestane ile birleşiyor. Bitter çikolatayı kemirirken ağzınıza gelen küçük kestane parçalarını yerken neredeyse büyülü. Tarif burada.
Kestane dolgulu bisküvi
İzmir’de bugünlerde çok revaçta olan bomba kurabiye tarifinin bir benzeri de var: dolgulu kestane keki. Kestane püreli kurabiye tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
kestane dolması pirinç
Daha çok yılbaşı hindilerinin dolmasında kullanılsa da pilav dolması göz alıcı bir tariftir ve yemeklerin yanına çok yakışır. Gerçek bir kestane dolgulu pilav klasiği diyebiliriz. Kuş üzümü ve çam fıstığı ile yapılan tarifi bu linkte bulabilirsiniz.
kestane poleni
Kestane poleni bilinmemekle birlikte Osmanlı mutfağından çok eski bir tariftir. İçine zerdeçal ilave edilen kuzu eti ile pişirilen tarif, ağır sofralara çok yakışıyor.
kestane kurabiyeleri
Küçük parçalar halinde doğranmış kestaneler ve kakao bir araya gelince ortaya nefis bir pasta çıkıyor. Tereyağlı kurabiyeler, evinize çay yapma isteği uyandıracak harika aromalar katar 🙂
kestane kremalı çorba
Kestane çorbası yapmayı denediniz mi? İçinde iri kıyılmış kestane bulunan ve taze soğanla tatlandırılabilen çorba, yemeğe farklı tatlarla başlamak isteyenler için iyi bir seçenek olacaktır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]