Merhaba sevgili arkadaşım,
Katmer-katlama, katmer-palaz derken yeni bir katmer tarifi öğrenmeden gün geçmiyor 🙂 Ülkenin uçsuz bucaksız coğrafyasında aynı isimle yapılan, su ve un kullanılarak yapılan, çok çeşitli tarifleri seviyorum. .
Bu cutum, son zamanlarda yediğim en lezzetli hamur işlerinden biri. Şimdilik sizlerle sıradan olanı paylaşıyorum ama farklı dolgularla tıpkı pankek gibi yapabileceğiniz versiyonları da efsane.
Ben kahvaltıda sade yemeyi seviyorum ama et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Katmer – Malatya Katmeri tarifi malzemeleri
- 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 5 su bardağı + ½ su bardağı un 2 su bardağı tereyağı Piştikten sonra dağıtmak için ılık su
Katmer – Malatya Katmeri tarifi nasıl yapılır?
Mayayı bir kaba alın, ılık suya 1 çay kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. (Maya kabarıp aktifleşecektir) Yumurtayı yoğurma kabına kırın. Su ile karıştırılmış mayayı ekleyin ve karıştırın. 1-2 su bardağı un ekleyin, üzerine kabartma tozunu ekleyin, 3-3,5 su bardağı unu ilave edip ele yapışmayan hamur yoğurun. (Unu bardakla eklerseniz daha kolay toparlanır.) Toplanan hamurları hafifçe un serptiğiniz mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatıp ılık bir yerde bir saat dinlendiriyoruz. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp istediğiniz büyüklükte ve miktarda bezelere ayırın. Her bezeyi pasta tabağından biraz daha büyük açın. Tüm bezeler için aynı işlemi yapın. Yağlanmış, önceden ısıtılmış teflon tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişen pirzolanın üzerine tereyağını gezdirin. Diğer katların hepsine aynı işlemi uygulayarak üst üste dizin. Ilık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]