Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi sevgili Adele sayesinde öğrendim ve denedim. Arkadaşına veya akrabasına gittiğinde beğendiği bir tarif varsa benim için alıyor 🙂 Şimdiye kadar bunun gibi birçok tarif denedim ve hepsi çok lezzetli oldu.
Üstündeki portakal tabakası ve vanilya karışımı çok lezzetli. Puding kullanmak istemiyorum diyenler damak zevkine göre şeker, portakal suyu ve nişasta ile jöle yapabilirler. Kekin içinde yağ yok sütle ıslattığımız için çok nemli bir dokusu var.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Portakallı turta tarifi için malzemeler
kek için:
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1-2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı süt keki ıslatmak için
krema için:
- 1 paket krema (isteğe göre 1 paket süt), 1 paket labne, 1 paket krem şanti
yukarı:
- 2,5 su bardağı portakal suyu 1 paket vanilyalı puding
Portakallı turta tarifi nasıl yapılır?
Kek için yumurta ve toz şekeri karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tavayı yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün ve 180 derece fırında 25 dakika kek kuruyana kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kek ılıyınca sütle ıslatın. Çırpıcıya krema, krem şanti tozu ve labneyi koyun. Kalınlaşana kadar yüksek hızda çırpın. Soğuyan kekin üzerine labneli kremayı yayın ve buzdolabına kaldırın. Kek dinlenirken küçük bir sos tenceresine portakal suyu ve şekeri alın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan portakallı karışımı ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı sert labne karışımının üzerine yayın. 3-4 saat buzdolabında beklettiğiniz portakallı keki dilimleyip servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]