Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun armut adı verilen bir armut türü, ön pişirme gerektirmeden fırında çabuk pişer ve görselliğinin yanı sıra lezzetiyle de pastaya lezzet katar. Süpermarkete gittiğimde uzun süre manav reyonlarında koşardım ama yemek yapmaya hiç fırsatım olmamıştı.
Geçen hafta lezzetli bir meyveli kek yapmaya karar verdiğimde uzun armut kullanmaya karar verdim. Farklı bir adı var ama internette arattığımda bulamadım. Bulduğumda, türü makaleye ekleyeceğim.
Tereyağlı keklerimizde genellikle çırpma değil yayma tekniğini uyguluyoruz. Bu teknikte en önemli şey tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Sıvı bir bileşen soğuksa, onu onurlandırmak için çırparken yağ katılaşacaktır. Bu, kırık görünmesine neden olur.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Armut Ezmeli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı (yumuşatılmış) 1 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 buçuk su bardağı un ½ çay bardağı süt 1 poşet vanilya 1 poşet kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao 3 armut 1 tatlı kaşığı ucuyla portakal kabuğu rendesi 1 1 çay kaşığı ucu ile limon kabuğu rendesi çay kaşığı
Armutlu tereyağlı kek tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek düşük hızda çırpmaya devam edin. Süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Portakal ve limon kabuklarını ekleyin ve topaklanmaması için çırpın. Kullanacağınız kek kalıbını tereyağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. Yıkanmış ve kurutulmuş armutları 3-4 parmak aralıklarla kek hamuruna dikey olarak yerleştirin. 180 derece fırında 30-35 dakika kek hamuru kuruyana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]