Zeytinli Cevizli Lokum – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi sabah 5 gibi aklıma gelen zeytinli cevizli lokum 🙂 En sevdiğim fındıklı tatlıdan farkı içinde bol zeytin olması. Ben blenderda yoğurduğum için yarım su bardağı un az alıyor da olabilir. Tabii ki oran, un ve bardağın hacmine bağlı olarak biraz değişebilir.

Lokum hazırlarken hamurun sürekli mayalanıp kabardığını unutmayın. Bu nedenle kurulan kalıba veya tepsiye yerleştirildiklerinde birbirlerine çok fazla yapışmazlar. Hafif aralıklı dizerseniz demleme ve pişirme sırasında sıkışmadan daha iyi pişerler.

Artık yapım aşamalarını geçmiyorum çünkü merak edenler cevizli lokum tarifime bakabilirler. Alternatif olarak, bu Türk Bulgur tarifini deneyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Zeytin ve cevizli lokum tarifi malzemeleri

    2 su bardağı ılık su 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 poşet instant maya (10 gr) 1 tutam tuz 1/4 su bardağı zeytinyağı

içeri:

    150 gr zeytin 100 gr ceviz

Hamuru açmak için:

    1 çay kaşığı zeytinyağı

yukarı:

Zeytinli cevizli lokum nasıl yapılır?

İki su bardağı ılık suyun içerisine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyin. (Maya köpürecektir) Unu derin bir kaba veya mikserin yoğurma haznesine alın. Ortasını açıp maya ile karıştırdığınız suyu, zeytinyağını ve bir tutam tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamur bu noktada çok cıvık olursa 1/2 su bardağı unu azar azar ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30-45 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken üzerine zeytinleri serpiştirin ve cevizleri doğrayın. Üçgen hamuru 3 parçaya bölün. İlk parçayı yağlanmış tezgaha alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun üzerine ceviz ve zeytin serpip rulo yapın. Ruloyu eşit parçalara kesin. Diğer bezelere de aynısını yapın ve az önce yağladığınız tepsiye veya tart kalıbına lokumları dizin. Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın