Merhaba sevgili arkadaşım,
Tarifler.net.tr’ndaki tariflerin çoğu, evde kalan malzemeleri değerlendirmek için yapılmıştır. Kuru meyveli muhallebi de tel dolapta kalan kuru yemişler sayesinde nefis bir tarif oldu 🙂
Kuru meyvelerin şekeri yüksektir, çok tatlı sevmiyorsanız 1 su bardağı yerine 3/4 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.
Ben muhallebide pirinç ununun tadını sevdiğim için nişasta ile yarı yarıya karıştırarak kullandım. Sadece nişasta kullanırsanız muhallebi daha koyu bir kıvama sahip olacaktır. Sadece pirinç unu kullanacaksanız kıvamı daha yumuşak olacaktır. Yani seçim tamamen sizin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru meyveli muhallebi tarifi için malzemeler
- 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı pirinç unu 3 adet kuru incir 3 adet kuru kayısı ½ su bardağı kuru üzüm 1-2 yemek kaşığı kuru yemiş
Kuru meyveli muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Tencereye şeker, pirinç unu ve nişastayı koyun. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kalan sütü ekleyip karıştırın. İncir ve kayısıları küçük küpler halinde doğrayıp tencereye alın. Kuru üzüm ve meyveleri ekleyin. Tatlı puding kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi kuplara veya kuplara alın, oda sıcaklığına gelinceye kadar üzeri kızarana kadar dinlendirin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabına kaldırın. Kuru meyveli pudingi soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]