Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarif o kadar eski moda ki aslında tam bir anne tarifi. Kış yaklaşırken annemin elmalı tarifleri peş peşe çıkmaya başladı 🙂 Elmalı kurabiye tıpkı elmalı turta gibi harika bir tarif.
Kabartma tozu içermiyor, bunun yerine limon ve kabartma tozu kullanıyoruz. Bu, hamurun hafifçe kabarmasını ve ağızda dağılmasını sağlar.
Ben elmalı kurabiye yaparken genellikle kırmızı elmaları kullanırım ve güzelce yıkadıktan sonra kabukları ile birlikte rendelerim. Bu, pişmiş dolguyu biraz daha kırmızı yapar.
Elmalı harcı pişirdikten sonra soğutmak önemlidir. Buzdolabına koymazsanız yağlı hamur çok yumuşak olur ve dilimlerini kaybedebilir. Kurabiyeleri tarifte verilen sıraya göre yaparsanız sorun yaşamazsınız.
Ben kurabiyelere şekil verirken keski kullandım ama siz deniz bıçağıyla yada cam muslukla kare kesebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Elmalı, Cevizli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı un
İç harç için:
- 4 elma, yarım su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, yarım su bardağı ceviz
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına yoğurdu ve yağı koyun. Üzerine toz şeker ekleyin, karıştırın ve şekerin biraz erimesini sağlayın. Tereyağı ve unu karıştırma kabına ekleyin. Karbonat ve limon suyunu ayrı bir kapta köpürene kadar karıştırıp una ekleyip hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini tülbent ile kapatın ve siz iç malzemesini hazırlarken buzdolabında dinlenmeye bırakın. Elmayı rendeleyin ve toz şekerle birlikte bir tencereye alın. Tarçın ve dövülmüş cevizi de ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Çerez kesici kullanarak istediğiniz büyüklükte daireler kesin. Ortasına 1’er tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup kapatın. Tüm harç ve hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Bisküvi fırından ilk sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]