Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl aşureden kalan kuru üzümlerle yapılan bir pasta çok beğenildi 🙂 Evde mükemmel havuçlu kek dediğiniz havuç ve bol baharatla dolu bu tarifi eminim çok beğeneceksiniz. Dışarıdan sert görünse de havuç sayesinde yumuşacık bir kalbi var 🙂
Fındıkla kızartıldıklarında yağ çıktıkça lezzetleri yoğunlaşır. Sonra pastaya eklemeden önce deneyin derim.
Hamilelikten mi yoksa havaların soğumasından mı bilmiyorum ama bu aralar canım biraz daha şekerli pasta çekiyor. Bu nedenle her zaman kullandığım 1 bardak ölçüsünü 1,5 bardak olarak arttırdım. Havuçlar daha tatlı olunca miktar azaltılabilir ama boyutu tatlı pasta sevenler için ideal. Bir dilim yiyelim, olur mu? :)))
Taze süzme peynirli krem peynir, sonbahar pastası gibidir. Markete gittiğinizde çok şey bulabilirsiniz. Simit yediklerimizden almayın ama 🙂 Bu labneye benziyor ve aynı tip kutuda ve daha hafif.
Burada Muscat hakkında yazdım, burada da kakule. Nasıl kullanılacağını kolayca öğrenebilirsiniz. Karanfilleri baharat rendesi üzerinde rendeleyebilir veya havaneli ile ezerek toz haline getirebilirsiniz. Ben genellikle kakule çekirdeklerini ve karanfilleri havanda eziyorum. Kalan tüm baharatları bir havanda karıştırıp ekliyorum.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Zencefilli kurabiye tarifi için malzemeler havuç, ceviz ve tarçındır.
- 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı beyaz kuru üzüm ½ su bardağı ceviz 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil 2 isteğe bağlı kakule karanfil (kakule içinde) 1 çay kaşığı portakal kabuğu
krema için:
- 1 paket krem peynir 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Havuçlu, cevizli, tarçınlı ve zencefilli kek nasıl yapılır?
Soyulmuş ve rendelenmiş havuçları elinizde sıkın, suyunu alabildiğince süzün ve bir kenara koyun. Cevizleri yağsız bir tavada 1-2 dakika kavurun, yağı ve aroması ortaya çıksın. Derin bir kapta yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağı ekleyin ve toz şeker tamamen eriyip 3-4 katı hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Tamamen karıştığında un, kabartma tozu, tarçın, karanfil, muskat, öğütülmüş karanfil, taze zencefil ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelince kuru üzüm, ceviz ve havucu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp tepsiye yerleştirin. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa, keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Krem peynir ve pudra şekerini çırpın. Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi gezdirip dilediğiniz gibi servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]