Merhaba sevgili arkadaşım,
Sonbaharın bir tadı olsa benim damak tadımda mutlaka böyle bir tat bırakırdı 🙂 Malzeme listesi biraz kalabalık gelebilir ama gerçekten 3 ekstra baharattan oluşuyor. Evinizde bir tane olsa bile 3-5 kek yapabilirsiniz.
Muskat özellikle süt ve krema ile özellikle patates ile yemek pişirirken çok kullandığım baharatlardan biridir. Burada Maskat nedir bahsetmiştim, linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kullandığınız yağın oda sıcaklığında ve yumuşak olmasına dikkat edin.
Keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka kenarlarından bıçakla geçin.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Güz Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 150 gr oda sıcaklığında tereyağ (yumuşak) veya pasta margarini 2 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı toz karanfil 1 tatlı kaşığı muskat 1 tatlı kaşığı 1 su bardağı portakal kabuğu 1 çay bardağı çekirdeksiz taze üzüm 1 çay bardağı taze kıyılmış incir ½ çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Krem peynir hazırlamak için:
- 200 gr labne peyniri, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, incir, üzüm, ceviz
Sonbahar kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri şeker tamamen eriyip kar gibi olana kadar çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağı eriyince yoğurdu ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu, hindistan cevizi, karanfil, tarçın ve portakal kabuğu rendesini birlikte çırpın. Doğranmış incir, üzüm ve cevizi ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın ve kek hamurunu içine dökün. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin. Keki soğumaya bırakın ve tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın. Labneyi pudra şekeri ile çırpın. Bir kaşık yardımıyla pastanın üzerine yayın ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]