Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce sizlerle bir kaşık tam buğday unu dökme tarifini paylaşmıştım. Bu tarif defalarca denendi ve çok beğenildi. Uzun zamandır evde olmadığım için buzdolabında pek bir şey yoktu. Dolaptakileri ne yapsam diye düşünürken aklıma bu pratik ve hafif tarif geldi 🙂
Puf kıvamını deneyenlerin çok beğeneceğine inanıyorum. İki resimdeki görünür fark, fritözün sıcaklığından ve fritözdeki yağ yüzdesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle ilk fotoğraftaki aynı hamur, biraz yağ ve kaşıkla kızgın tavada pişirilir. İkinci resim neredeyse yağsızdır ve sıcak bir tavada pişirilir.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Bir kaşık labneli mantı tarifi için malzemeler
- 1 çay bardağı labne 1 çay bardağı süt 2 yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un 1 tutam tuz Tavayı yağlamak için çok az zeytinyağı
Labneli bir kaşık mantı nasıl yapılır?
Yumurtayı karıştırma kabına alıp labneyi ekleyip çırpın. Süt, un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Tavayı yağla yağlayın ve gerekirse fazla yağı bir peçete ile alın. Hamuru bir çorba kaşığı ile alın ve sıcak tavaya koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe yayın (pullanmadan düzeltin) ve bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve yükselip kızardığında servis tabağına alın. Hamur pişince ılık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]