Köfteli Karnıyarık – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatilin sonuna geldik. Bayram öncesi çok yoğun tempoda çalıştığım için mümkün olduğunca az internete girip bol bol dinlendim. Bu kadar bunaltıcı sıcakta insan bırakın yemek yapmayı, yazmak bile istemiyor. Köfte ve köfte olmasaydı sanırım en erken pazartesi bu tarifi paylaşacaktım 🙂

Köfte, patlıcan ve köfte sevenler, lezzetin dorukları bence 🙂 Öyle ki, yerken de hiç bitmesin ister insan. Ben de dana rosto pişiririm ama kalbim genellikle kızartmadan yanadır. Dilerseniz patlıcan ve biberleri közleyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Köfte tarifi malzemeleri

    4 adet orta boy patates, 1 adet orta boy patates, 1 adet kırmızı biber, kızartmak için sıvı yağda

Köfteleri hazırlamak için:

    250 gr dana kıyma 1 küçük soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam maydanoz 1 küçük diş sarımsak

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı salça, su, tuz, sıvı yağ

yapılışı:

Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve çeşidi soyun. Ortadan kesmemeye dikkat ederek uzunlamasına derin bir yarık açın ve kızgın yağda yumuşayana kadar kızartın. Kızaran patlıcanı kağıt havlu üzerine alıp soğumaya bırakın. Patatesleri ve kırmızı kapya biberi küp küp doğrayıp hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra patlıcanla birlikte çıkarıp soğumaya bırakın. Harcı için soğan ve sarımsağı rondodan geçirip püre haline getirin. Kıymayı, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Önceden kızartılmış köfteleri, biberleri ve patatesleri patlıcanın içine doldurun. Sos için tüm malzemeleri karıştırıp patlıcanın olduğu fırın tepsisine dökün. Köfteleri 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın