Merhaba sevgili arkadaşım,
Ben de pazarda taze bezelye görmeye dayanamayanlardanım 🙂 İçini açıp tek tek sıralamak angarya gibi görünse de en taze haliyle bu şekilde pişiriliyor. Fiyat biraz daha düştüğünde ayıklayıp bölüştürüp buzluğa atacağım.
Zeytinyağlı bezelye kadar sevdiğim bir yemek varsa o da köfteli bezelyedir. Yanında pirinç pilavı ve yoğurtla en sevdiğim menü diyebiliriz 🙂
Hazırlarken derin dondurucuya attığım anne köftelerinden 8-9 tanesini çözdürüp küçük parçalara ayırıp küçük toplar yaptım. Bu yüzden hazırlanmam çok daha az zaman aldı. Evde köfte yoksa 150-200 gram kıymadan bu linkteki tarife göre köfte hazırlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfte ve Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr yeşil bezelye 2 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 soğan 2 diş sarımsak 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça tuz karabiber su
Köfteleri hazırlamak için:
Köfte ve bezelye tarifi nasıl yapılır?
İç bezelyeyi yıkayıp süzün. Bir tencerede bol su kaynatın ve üzerine tuz ekleyin. Bezelyeyi 5 dakika suda haşlayın, ardından süzün ve soğuk suyla durulayın. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve kenarda bekletin. Havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencerede zeytinyağı ve soğanı soteleyin. Havuçları tencereye koyun ve bir dakika daha soteleyin. Tencereye salçayı ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Tencereye bezelyeleri, ardından küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Su kaynayınca köfteleri ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]