Pizza Turtaları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Benim için günün her öğününde yenebilecek lezzetlerden biri de pizza! Sizi çok fazla rahatsız etmeyecek sade bir salata, belki biraz patates kızartması ile harika bir kahvaltı menüsü olabilir.

Size daha önce Pakmaya’nın yeni maya bulamacından bahsetmiştim. Çok beğendiğim bir ürün oldu. Kabaran puf mayanın içinde yükselir ve ortaya yumuşak, lezzetli bir hamur işi aroması çıkar. Her yaptığımda aynı lezzeti alıyorum. Her seferinde aynı lezzetli hamur işleri. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Görüntülü ders:

Ayrıca harika bir etkinliğimiz var, Instagram profilime bakabilir ve katılabilirsiniz.

Aşk….

Pizza pasta malzemeleri

hamur malzemeleri:

    1 paket Pakmaya böreği mayalı hamur 500 gr buğday unu 2 tatlı kaşığı tuz 1,5 tatlı kaşığı ılık süt 1,5 tatlı kaşığı sıvı yağ 1-2 tatlı kaşığı ılık su

üst malzeme:

    Sucuk, cheddar peyniri, çeri domates, yeşil biber

kenarlar için:

    1 kızarmış yumurta sarısı

Pastane pizza tarifi nasıl yapılır?

Elenmiş unu derin ve geniş bir kaba alıyoruz. Tuzu ve bir paket Pakmaya maya karışımını içine dökün ve karıştırın. Ilık süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar 5-6 dakika yoğurun. Hamuru örtün. Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1,5-2 katına çıkana kadar 30-45 dakika dinlendirin. Hamur mayalandığında masaya alın ve ikiye bölün. Her parçayı yuvarlayın ve 6 parçaya bölün. Kesilen parçalar tezgahta açılır ve bir çay bardağı yardımıyla ortalarına delikler açılır. Ortasına kaşar peyniri, sucuk, domates ve biberleri koyun. Bu şekilde 10-15 dakika daha oda sıcaklığında 2. kez mayalanması için dinlendirin. Dinlendirdiğiniz börek hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürün ve kenarlarına kavrulmuş susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın