Köfte taç börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifimiz, ister uzun hafta sonu kahvaltılarında, ister 5 çayında, iftarda, sahurda, dilediğiniz dolgularla hazırlayıp servis edebileceğiniz harika bir tarif. Verdiğiniz ölçülerden toplamda 12 adet iri beze hamuru çıktı. Misafirlerim için iki şablon hazırladım. Dilerseniz iç dolgularında patates, peynir, mantar ve cheddar gibi farklı alternatifleri deneyebilirsiniz.

Size daha önce Pakmaya’nın yeni maya bulamacından bahsetmiştim. Çok beğendiğim bir ürün oldu. Kabaran puf mayanın içinde yükselir ve ortaya yumuşak, lezzetli bir hamur işi aroması çıkar. Her yaptığımda aynı lezzeti alıyorum. Her seferinde aynı lezzetli hamur işleri. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Görüntülü ders:

Ayrıca harika bir etkinliğimiz var, Instagram profilime bakabilir ve katılabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Aşk…

Köfte tacı tarifi için malzemeler

hamur malzemeleri:

içindekiler:

    300 gr dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

yukarı:

    1 susam yumurta sarısı ve çörek otu

Köfte tacı tarifi nasıl yapılır?

Elenmiş unu derin ve geniş bir kaba alıyoruz. Tuzu ve bir paket Pakmaya maya karışımını içine dökün ve karıştırın. Ilık süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar 5-6 dakika yoğurun. Hamuru örtün. Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1,5-2 katına çıkana kadar 30-45 dakika dinlendirin. İç harcı için yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kıymanın suyu çıkıp suyunu çekene kadar kavurun. Doldurmayı soğumaya bırakın. Hamur yeterince dinlendikten sonra önce uzun bir rulo yapın ve ardından bu rulodan 6-9 parça kesin. (Dilerseniz 2 kalıp için 12 beze yapın) Her bezeyi tezgahta yuvarlayın ve elinizle bastırarak açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve yağlanmış kek kalıbına yan yana dizin. Bu şekilde 10-15 dakika daha oda sıcaklığında 2. kez mayalanması için dinlendirin. Kalan hamura yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın