Merhaba sevgili arkadaşım,
Fotoğrafı ilk gördüğünüzde eminim ki yoğurtlu mor lahana salatası aklınıza gelmiştir 🙂 Eskilerin mor sultan dediği şeyi bilirsiniz 🙂 Bu tarifi adından da anlayabileceğiniz gibi mor havuç yani siyah havuç ile yaptım. . Eski tarifim havuç taratoruyla neredeyse aynı. Tek fark, bu sefer daha önce kırdığım ceviz ve susamla karıştırarak kızartamam.
Mor havuçlar normal havuçlar kadar tatlı değiller, lahanaya lezzetini ve rengini veren bu havuçlar olduğu için lezzetini aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz. Mezelerde ve salatalarda çok tatlı sevmeyenler için lezzetli bir alternatif.
Bu havuçtan farklı tarifler de hazırlayabilirsiniz. Örneğin mor havuçlu kek veya siyah havuç çorbası.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Cevizli mor havuçlu tarator tarifi malzemeleri
- 2 adet iri boy mor havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı ½ çay bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 5 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme) 2 diş sarımsak tuzu
Cevizli Taroor Mor Havuç Tarifi nasıl yapılır?
Havuçları soyup rendeleyin. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tavaya koyun. Üzerine ceviz ve susamları ekleyin. Tuz ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar kızartın. Hazırlanan havuçları derin bir karıştırma kabına alın. Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ekleyip morarıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız mor havuç taratorunu servis tabağına alın. Ceviz parçaları, kavrulmuş susam ve zeytinyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]