Pancarlı tuzlu kekler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Muffinler her zaman tatlı olmuyor 🙂 Yıllar önce yaptığım mısır unlu muffinlerden sonra yine tuzlu bir börek yapmak eğlenceliydi. Sadece nemli dokusu nedeniyle denenebilir. 3-4 adet pancarınız varsa yeterli olur veya hazır haşlanmış pancar da alabilirsiniz. Ancak pancarları kabukları ile birlikte haşlamayı unutmayın ki renklerini kaybetmesinler.

Tuz oranını kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz. Evde kullandığım yarım Fransız tipi keçi peyniri vardı. İster yumuşak ister sert, dilediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.

Ayrıca biberiyeyi peynir ve pancar karışımına bayılırım. Varsa taze biberiye eklediğinizden emin olun.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Tuzlu pancar tarifi için malzemeler

    3 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz ½ su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pancar püresi 1 adet haşlanmış pancar ½ su bardağı keçi peyniri 1 dal taze biberiye 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un

Tuzlu pancarlı muffin nasıl yapılır?

Haşlanan pancarların kabuklarını soyun ve soğuduktan sonra 2 tanesini blenderdan geçirip püre haline getirin. Bir pancarı küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun. Keçi peynirini pancarla aynı büyüklükte küpler halinde kesin. Yumurtaları mikserin kasesine alıp tuzunu ekleyip karışım köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Pancar püresini, yağı ve yoğurdu ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu orta devirde karıştırın. Kıyılmış pancar, keçi peyniri ve biberiyeyi kek hamuruna ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Muffin kaplarını yağlayın ve kek karışımını yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen kekleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince kalıplara çıkarıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın