Kamkat reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yazdan beri reçel yapma fırsatım olmadı. Tıpkı mandalina ve portakal gibi son yıllarda hayatımıza giren meyvelerden biri olan kumkuat ile lezzetli bir reçel yapmanın tam zamanı diye düşündüm 🙂

Kamkat. Portakal, mandalina, bergamot ve limon gibi narenciye ailesinin bir üyesi. Kabuğu ile tüketilen bu meyvenin tadı portakal ve limon şeklini andırmaktadır.

Bu yazımda sizlerle reçel yapma taktiklerimi paylaştım. Yine de birkaç şeyin üzerinden geçelim. Bu tarifte tıpkı marmelatta olduğu gibi kabukların acılığını gidermek için kaynatma işlemini uyguluyoruz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kamkat reçeli tarifi için malzemeler

    500 gr kumkuat 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su (200ml cam hacmi) Çay kaşığının ucuyla limon tuzu

Kamkat reçeli tarifi nasıl yapılır?

Kamkatları yıkayın ve orta boy bir tencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su doldurun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Haşlanan kumkuatları orta ateşte 10 dakika haşlayıp süzün. Kamkatın üstüne soğuk su ekleyin. Suyu iki saatte bir 3 kez değiştirin. 6 saat sonra kumkuatları süzün ve 3 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin. Bir Gecelik Kumquats’ı dinleyin. Sabah kumkuatlara 2,5 su bardağı su ilave edip orta ateşte 17-20 dakika reçel koyulaşana kadar pişirin. (Kıvamını soğumuş cam veya porselen kalıba damlatarak öğrenebilirsiniz. Yavaş akıp duruyorsa sorun yok. Koyulaşan reçele limon tuzunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın: sıcakken kavanozu doldurun ve ılıkken kavanozun kapağını kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın