Fıstıklı kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aslında bu tarif bildiğiniz gibi çarşamba-cuma tariflerinden biri olacak. Çünkü yıllardır olabildiğince kendi zincirimi kırmadan blogumu güncellemeye ve aynı günlerde sizlerle bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum.

Akşam eve geldiğimde günün yorgunluğundan sonra biraz yoğurup, pişirip huzur bulduğumda dayanamayıp hızlıca paylaşmak istedim. Vallahi bana çok iyi geldi (yıllarca oyalandıktan sonra, elimi soğuk tereyağında kesip fırın kapağının arkasındaki tezgah sayesinde aynı eli yaktığımda… evet, hepsi birbiri ardına oldu 🙂 Yani dikkatim dağıldı, kendimi şımartıyordum ama gevşemem gereken bir kurabiyem vardı…)

Kısacası akşam ışığında fırından çıkar çıkmaz gönülden fotoğrafa baktım.

Yaptığım her şey aceleyle ama bazen böylesi daha iyi diyorum.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

fıstıklı bisküvi tarifi malzemeler

    95 gr tereyağı 65 gr toz Antep fıstığı (yarım su bardağı) 65 gr toz şeker (yarım su bardağı) 140 gr un (1 su bardağı + 1 çay bardağı) 1 yumurta akı

Fıstıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Bir su bardağı un, toz şeker, toz Antep fıstığı ve soğuk tereyağını kum gibi olana kadar yoğurun. 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın. Topladığınız fıstık ezmesinden 20 eşit parça kesin. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yaklaşık 2 cm aralıklarla dizin. Üzerine tırtıklı bir bıçakla çizgiler yapın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın