Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta salata ve meze haftası demiştiniz 🙂 Yeni yıl kapıda olduğu için bu tarifi bir hafta daha uzatmayı düşünüyorum ve bence tam zamanı. Tabii birden aklıma başka bir şey mi geldi bilmiyorum.
Bu hafta o kadar yoğun geçti ki dinlenmeye fırsatım olmadı. Evde proje çekimlerimin yanı sıra Show TV’de yayınlanan Pelin Karahan’la Lezzetli Tarifler programında konuk şef olarak yer aldım. Bu arada programı kaçıranlar basın bölümünden izleyebilirler 🙂
Benden haberi çok kısa ve öz bir şekilde sunduğunuz için tarifimize kısaca bir giriş yapayım. En sevdiğim tariflerden biri olan humusu bu sefer nohut gibi baklagillerle yapmak yerine, mevsimin en sevdiğim sebzelerinden biri olan karnabaharla denemeye karar verdim. Karnabahar leblebi böyle ortaya çıktı!
Sonuç o kadar güzel oldu ki içinde karnabahar olduğunu kimse kolay kolay anlayamadı. Karnabahar sevmeyenler bile mevsim güzelliğini bu tarifle bir kez olsun denemeli bence.
Bu arada farklı humus tarifleri denemek isteyenler bu pancarlı ve pastırmalı humus tarifini linklere tıklayarak okuyabilirler.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohut ve karnabahar için malzemeler
- 400 gram haşlanmış karnabahar 4 yemek kaşığı tahin 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı limon suyu
Servis için:
- çam zeytinyağı
Karnabahar ve nohut tarifi nasıl yapılır?
Tuzlu suda haşlanan karnabaharı tel süzgeç yardımıyla başka bir kaba alın. (Ben suyunu koyulaştırmak için dökmek yerine bekletiyorum) Karnabaharın içine ezilmiş sarımsağı ekleyin ve blenderdan geçirin. Püre haline gelen karnabahara limon suyu ve tahini ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırlanan karnabahar humusunu servis tabağına alıyoruz. Çam fıstıklarını yağsız tavada rengi dönene kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alıp zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. (Tavanın ısısı hemen kaynama noktasına getiriyor) Karnabahar humusunun üzerine yaptığım zeytinyağını ve antep fıstığını gezdirip servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]