Süt reçelli cheesecake – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi, efsane lezzetiyle sizi olduğu kadar sizi de şaşırtacak Süt Reçelli Chesecake oldu.

Bu cheesecake daha önce yediğiniz hiçbir şeye benzemiyor. Zengin içeriğiyle damak tadınıza keyif katacak cinsten 🙂 26-28 cm’lik kalıpta 10-12 kişilik pişirebilirsiniz.

Maliyeti biraz yüksek gibi görünse de denediğinizde favori tariflerinizden biri olacağına eminim.

Daha küçük bir kalıpta yarı yarıya malzeme ile pişirmek elbette ki mümkün.

Şimdi gelelim lezzetli bir cheesecake yapmak için yapmanız gereken püf noktalarına…

Öncelikle tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Sıcaklık farklı ise cheesecake karışımı dilimlenebilir. Labne veya taze beyaz sürülebilir peynir şekerle tamamen karışana kadar çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilmelidir. Cheesecake pişerken çatlamaması için düşük devirde çırpmalısınız. Yine cheesecake’in pişme esnasında çatlamaması için önceden ısıtılmış fırının zeminine ısıya dayanıklı bir kap içerisine cheesecake pişerken fırının içi nemli olacak şekilde su konulmalıdır. Cheesecake pişerken fırını fansız çalıştırmak önemlidir. Ters pişirme cheesecake için daha uygundur. Cheesecake pişer pişmez fırından çıkarırsanız ortası çatlayabilir veya ufalanabilir. Bu nedenle cheesecake oda sıcaklığına gelinceye kadar fırının kapağı açık olarak dinlendirilmelidir.

Süt reçeli nasıl yapılır merak edenler için? Yazımı okuyabilirler.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk….

Süt reçelli cheesecake tarifi için malzemeler

26-28 cm kelepçeli kalıp için

taban için:

    70 gram tereyağ 1 paket yulaflı kurabiye 50 gram toz şeker

Cheesecake karışımını hazırlamak için:

    800 gr beyaz peynir (4 paket) 200 gr toz şeker 150 gr krema 200 gr yoğurt 4 yumurta

Süt reçeli ile cheesecake tarifi nasıl yapılır?

Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Erimiş tereyağına toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Bisküviyi tabana yuvarlayın. Eritilmiş toz şeker ve tereyağını ekleyip tekrar rondodan geçirin. Tabanı için hazırladığınız bisküvi karışımını parşömen kağıdı ile yağladığınız uygun kalıba yayın ve katılaşana kadar buzdolabına koyun. Taban donarken, krem ​​​​peynir ve toz şekeri bir stand mikserinin kasesine koyun. Tamamen karışana kadar düşük hızda çırpın. Peyniri karıştırırken kremayı ve süzülmüş sütü ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Tüm karışım homojen bir kıvama gelince hazırladığınız tabanın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 130 derece fırında 130 dakika (üstten ve alttan fansız pişirerek) pişirin. Cheesecake pişince fırını kapatıp kapağını açın ve fırında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan cheesecake’i buzdolabına koyun ve bir gece dinlendirin. Kalıptan dikkatlice çıkardığınız cheesecake’in üzerine süt reçelini yayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın