Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun yıllardır ayrılmadık. Maalesef taşınma telaşım varken size yazamadım ve mutfak eşyalarım (yangından dolayı) normal ev eşyaları ile aşağı yukarı aynıydı (bakın mutfak ev eeevv demiyorum), genellikle her hafta 3 yeni tarif ekleyen. İnstagram hesabımı takip edip hikayem kısmını görenler haklıdır. Çünkü yeni evin mutfağı, çalışma odasındaki dolaplar, balkondaki dolaplar doluydu.
Neyse ki yorgunluktan hafif bir grip dışında her şeyi geride bırakmak üzereyiz. İşe gidip gelmek o kadar zordu arkadaşlar ki 4 yılda unuttuk. Taşınacak ve taşınmayı düşünen arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim.
Pazar gününden beri devam eden maceranın sonunda yeni evin ilk tarifi (kilerde ne varsa çöpe attım tabi ki) elimdeki malzemelerle yaptığım hafif ve lezzetli bir kurabiye oldu. . Tahin ve fındık sevenler bu tarife bayılacak.
Hamur elle şekillendirilemeyecek kadar hafif, bu yüzden dondurma kaşığı kullandım. Pişirmek için sadece 15 dakika yeterlidir. Yani yoğurmak, şekil vermek ve pişirmek toplamda sadece 25 dakika sürüyor.
Bu hafta her şeyi bitirmeye çalışacağım ve önümüzdeki hafta eski blog düzenime geçeceğim.
Kurabiyeler fırından yeni çıktı 🙂 Günün son ışıklarıyla birlikte yeni evin verandasında ilk fotoğraf çekildi 🙂
Unutmadan, Instagram’da tariflerimi paylaşanlar için hikayemde isminiz ve tarif fotoğrafınız ile tarifler paylaşmaya devam ediyorum.
Herkese kocaman sevgiler…
İçerik Tablosu
Tahinli cevizli kurabiye tarifi için malzemeler
• Bir çay bardağı tahin
• bir çay bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Bir çay bardağı çekilmiş ceviz
• 2,5 su bardağı un
Tahinli cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
1. Tahin, pudra şekeri ve yağı bir karıştırma kabında kaşık yardımıyla karıştırın.
2. Dövülmüş ceviz ve unu ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
3. Hamuru dondurma kaşığı ile alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
4. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
5. Tamamen soğuyunca tepsiden çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]