Kaşık Mantı (Tam Buğday) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Üst üste iki gündü. Sabah dokuzda evden çıktım ve akşam dokuzda döndüm. Bugün kendime vakit ayırmaya çalışırken spor yaptığımı hatırladım. “Son 3 haftadır sporu diyetime ekliyorum yani :)” Neyse, bütün planlarım başarısız oldu. Bu yüzden kendimi biraz ödüllendireyim dedim 🙂

Sonuç olarak bir kaşık dökülmüş çıktı ama az yağlı ve kepekli un olduğu için daha masum oluyor :)) Her şeyden az oluyor ama yaklaşık 14 puf kaşığı çıkıyor. 🙂

Şu an sana yazarken, hala kahvaltımı yapıyorum. Benim damak zevkime göre sanırım ama zeytinyağının acı tadını sevmiyorsanız içine aynı miktarda yağ koyun. Hafta sonu misafirler olacak ve kahvaltıda bana tam buğday vermek isterseniz, başka bir çok amaçlı un kullanabilirsiniz.

Bu hafta sonu denerseniz benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Tariflerimi sizin fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmak isterim 🙂

Aşk….

Bir yemek kaşığı tereyağı (tam buğday) için malzemeler

    1 su bardağı yoğurt 2 yumurta 3 yemek kaşığı kabartma tozu ½ çay bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı tam buğday unu Bir tutam tuz Tavayı yağlamak için biraz zeytinyağı

Yemek kaşığı (tam buğday) tarifi nasıl yapılır?

Yoğurdu bir karıştırma kabına alın ve üzerine 2 yumurta ekleyin. Zeytinyağı, kabartma tozu, tuz ve unu birlikte çırpın. Tavayı yağla yağlayın ve gerekirse fazla yağı bir peçete ile alın. Hamuru bir çorba kaşığı ile alın ve sıcak tavaya koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe yayın (pullanmadan düzeltin) ve bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve yükselip kızardığında servis tabağına alın. Hamur pişince ılık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın