Sodalı kremalı pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün işim vardı. Geç olsa da dönünce bilgisayarın başına oturup hepinizin beklediği Pazartesi tarifini yazayım dedim. Tatilin bitmesi ve yeni projelerin başlamasıyla birlikte günler çok yoğun geçmeye başladı. Ne diyelim artsın azalmasın 🙂

Bu haftanın ilk tarifi çok lezzetli 🙂 Kek ile ıslak kek arasında çok lezzetli bir kek. Hepimiz evde ıslak kek yaptık ama gazozla kek ıslatan çok yoktur sanırım 🙂 Kakaolu süt gibi farklı tatlarla da diyebilirsiniz tabi ama gazoz da harika oluyor.

İsteyen derin dikdörtgen borcam kullanabilir. Keki derin borcamda ıslattıktan sonra muhallebiyi içine döküp dinlenmeye bırakabilirsiniz.

Tatlıdan sonra üzerine 200 gr bitter çikolata erittim. Ekleyip eklememek tamamen size kalmış.

Unutmadan keki bir gece dinlendirirseniz daha da lezzetli oluyor.

Aşk…

Kremalı kek tarifi için malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı soda 50 gr kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un

Islanmak:

Muhallebi hazırlamak için:

    1 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 paket vanilya

Muhallebi gazlı kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Yağ, soda, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı önceden yağlanmış kalıba kare veya yuvarlak olacak şekilde dökün. Keki önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kuruyana kadar pişirin (pişip pişmediğini kürdan veya bıçakla kontrol edebilirsiniz). Kek pişerken içine tereyağı hariç tüm puding malzemelerini koyun. Tava. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın, tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine kürdan veya şiş ile delikler açın. Üzerine soda dökün ve emmesini bekleyin. Gazozunu çeken kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz ve spatula yardımıyla yayıyoruz. Arzu edilirse üzerine eritilmiş sostan gezdirilir ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirilip dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın