Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya tatlıyla başlamak istedim 🙂 Bu tarifin tadı çok eski. Bazıları buna ağlayan pasta der, bazıları ağlayan pasta der. Genellikle bir fırın tepsisinde veya borcamda pişirilir. Ben de değişiklik yapmaya karar verdim ve muffin kalıplarında pişirip ikiye böldüm.
Dilerseniz aynı tarifi Pyrex’imde tek parça olarak da pişirebilirsiniz. Tek parça olarak piştiğinde üzerine sosu döküp suyunu çekmesini beklemeniz yeterli. Pastayı sadece süte batırmayı sevmiyorum.
Normal süt yerine böyle pratik bir sos hazırlayabilirsiniz. Sosun yağını çıkarmak isteyenler alabilir, çok şeker sevmem diyenler de isterlerse şeker miktarını azaltabilirler.
Tariflerimi benimle instagramda paylaşırsanız bende hikayemde paylaşmak isterim.
Takip etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Ağlayan Turta Tarifi İçin Malzemeler (Bölüm)
kek için:
- 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu (10 gram) 1 paket vanilin (10 gram) 3 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker ½ çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kakao
yukarı:
- 2 paket krem şanti 2 su bardağı soğuk sütlü çikolata sosu
Ağlayan Börek (Parça) Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri önce düşük sonra yüksek devirde köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpın. Tereyağı ve sütü birlikte çırpın. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeler karışana kadar çırpın. Kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tüm sos malzemelerini bir tencereye koyun. Orta ateşte kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan donutları derin bir kaseye alın ve soğuyan sosun içine batırın. Kekler sosu çektikten sonra servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın, ardından bir parça krem şanti ile ıslatılmış çöreklerin üzerine sıkın. Son olarak hazır çikolata sosu ve fıstıklarla süslenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]