Merhaba sevgili arkadaşım,
Eskilerin kalıp kek dedikleri (kalıptan bence çok temiz çıkıyor) az malzemeli nefis bir tarif, pratik çikolatalı kek. Genellikle margarin ile yapılır ve margarin kullanıldığında daha nemli ve kabarık hale gelir.
Tereyağ kullanmak istemeyenler için tarifi özellikle tereyağı ile denedik. Bence tereyağı (çok lezzetli ve çok tuzlu değilse) işe yarıyor. Sadece birkaç malzemeyle çok hızlı yapabileceğiniz bir tarif ve gerçekten kalıptan kalıp gibi çıkıyor.
Çikolata seçimi size kalmış ama ben bitter çikolatanın kolay eriyen kuvertürünü kullanmanızı tavsiye ederim. Ben çok sevdiğim için antep fıstığı kullandım ama siz damak tadınıza göre fındık veya cevizle servis edebilirsiniz.
Video en kısa sürede YouTube kanalımda olacak. Bu linki takip etmeyi unutmayın.
Videolu anlatım için:
İçerik Tablosu
çikolatalı browni tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 125 gram tereyağı 6 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao
yukarı:
- 200 gram bitter çikolata, yarım çay bardağı fıstıklı çay
Çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve pudra şekerini çırpın. Az önce çırptığınız ve çırptığınız karışıma eritilmiş ve soğumuş tereyağını ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika (kürdan kuruyana kadar) pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve kalıpla birlikte tel üzerinde tamamen soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarın. Çikolata içinde erimiş. Soğuyan kekin üzerine mikrodalgada veya benmari usulü gezdirilir ve üzeri fıstıkla süslenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]