Merhaba sevgili arkadaşım,
Bayram için hazırladığımız ikinci baklava tarifi ise el yapımı Burma baklavasıydı. Videolu tarif olduğu için ara tatil vs diyene kadar paylaşmaya fırsat bulamadım. Tabii konu baklava olduğu için detaylı yazmak da önemliydi.
Hamurlu, çıtır çıtır ve enfes lezzetiyle eminim çok beğeneceğiniz bir tarif olacaktır. Bu baklavayı yaparken şerbetin soğuk olması gerektiğini unutmayın. Fırından çıkan baklava ıslanmaması için 1-2 dakika dinlendirin.
Ayrıca aceleniz varsa 3-4 saat dinlenmeniz yeterli olacaktır ama bence gerçek lezzetini bulmak için bir gece dinlenmek çok daha iyi.
Bir diğer tarifim olan El Yapımı Ev Yapımı Cevizli Baklava’ya da göz atmanızı tavsiye ederim.
YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Burma Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta, yarım çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı yoğurt, bir tutam tuz, bir paket kabartma tozu (10 gr), bir yemek kaşığı sirke, baklava ve börekler için 4 su bardağı un
şerbet:
- 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
içeri:
- 250 gram ceviz 250 tereyağı
Hamuru açmak için:
500 gram buğday nişastası
Burma’dan el yapımı cevizli baklava nasıl yapılır?
Yumurta, yoğurt, sirke, süt ve yağı bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 1 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Daha sonra 3 su bardağı unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Orta boy bir tencerede şeker ve suyu koyulaşana kadar kaynatın. 4-5 damla limon suyu sıkın, karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalan hamuru 9 bezeye ayırıp elinizle yuvarlayın. İlk bezeyi bol nişasta serptiğiniz masaya alın ve üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla yayın. Açtığınız hamurun üzerine ceviz parçalarını serpiştirin. Uç kısmından başlayarak merdane ile açın. Hamuru merdanenin iki ucundan tutup ortasına doğru çekin. Büzülen hamurdan merdaneyi dikkatlice çıkarıp bıçak yardımıyla 3 parmak olacak şekilde kesin. Yufkaların hepsine aynı işlemi yapıp fırın tepsisine dizin. Eritilmiş tereyağını baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. İlk kez ısıtılan baklavaya soğuk şerbet dökülür ve en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]