Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun ve yorucu bir sürecin ardından kısa bir ara verdim. Dinlendin mi tabi ki değil 🙂 Neyse ki bu hafta kendime biraz ara verdim. Sakin ve sessiz bir şekilde evden çalışmayı planlıyorum. Yemek yapmaya ve yeni şeyler denemeye devam ettikçe bir çok tarif topladım ve zaman zaman tarifler paylaşacağım.
Yeni tarifler vardı, anne şekeri nereden diye soracak olursanız ziyafet konuğumuz olan ablamı hatırlattı bana. Rahmetli anneannem çok yapardı bu pudingi. En sevdiğim özelliği içinde yavaş kavrulmuş un olmasıydı. Bunu söyleyince hem anılarını hem de canı tatlı çeken küçük mutfağında hazırladığı tatlıları hatırladı. Un kavrulup aroması yayıldığında onu yanımda hissedebiliyordum.
İçine yağ veya başka bir şey koymayacak. Un, süt ve şekerle o kadar lezzetli oluyor ki başka bir şey istemiyor. Aslında soğumasını bekleyemedik ve bu pudingi afiyetle yedik.
Bu arada sıcaklığını ayarlayamadığı veya hızlı çırpamadığı için topaklanma sorunu yaşayanlar varsa ocaktayken blenderdan geçirmesi yeterli.
Eminim benim gibi hatırlayacak çok eskilere gidecek çok takipçim vardır. Hepinize kocaman öpücükler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Muhallebi Ann – Muhallebi Unu Tarifi için Malzemeler
- 2 çay bardağı un 2 çay bardağı toz şeker 1 litre süt
Anne Muhallebi – Unlu muhallebi tarifi nasıl hazırlanır?
Süt ve şekeri bir sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Başka bir tencereye unu alıp orta ateşte unun hafif rengi dönene ve aroması değişene kadar kavurun. Kavrulan una biraz süt ekleyip hızlıca çırpın. Sütün tamamını ekleyin, topaklanmasına izin vermeden çırpın. Orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Pişen pudingi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye ve üzerini kabuk kapatana kadar dinlendirin. Ardından buzdolabına alıp bir saat soğumaya bırakın, üzerine tarçın serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]