Safranlı Bademli Muhallebi Parfe – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifimiz kahvaltıda içinizi ferahlatacak hafif ve lezzetli bir muhallebi parfe. İçinde muhallebi ve krema olan dondurma gibi lezzetlidir.

Genelde kurabiye kalıpları kullanırım ama çikolata parçaları ve şekerlenmiş meyveler de işe yarar. Meyve şekeri sayesinde meyveli dondurma aromasına da sahip olabilirsiniz.

Pudingli parfe hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta muhallebinin piştikten sonra kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutulmasıdır. İçine ekleyeceğiniz krema ve krem ​​şanti de ekstra bir kıvam sağlayacaktır.

Daha önce sizlerle badem krokan tarifi paylaşmıştım. Dondurucudan çıkar çıkmaz parfenin üzerindeki o nazik çıtırtı gerçek bir tatlandırıcıdır. Damak zevkinize göre fındık, yer fıstığı, susam veya ceviz de kullanabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış.

Günlük kahvaltı menüsünü kaçırmayın.

Aşk…

Badem ve safranlı muhallebi parfe tarifi için malzemeler

    1 paket Pakmaya muhallebi 1 paket Pakmaya Chef Cream 1 paket Pakmaya toz Krem Şanti 2 paket kuru Pakmaya meyvesi 2-3 yemek kaşığı damla çikolata (isteğe bağlı) 1 litre süt

Badem krokanı hazırlamak için:

    1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı kavrulmamış badem

Muhallebi tarifi ile badem ve safranlı parfe nasıl yapılır?

1 litre sütte pudingi koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi karıştırıp biraz soğuduktan sonra krema ve toz krem ​​şanti karışımını ekleyip çırpmaya devam edin. Kurutulmuş meyveleri ılık karışıma ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakın. Son olarak isteğe bağlı olarak damla çikolataları ekleyin, karıştırın ve parfe karışımını streç film yerleştirdiğiniz stick kalıba dökün. Bir gece için dondurucuda başlayın. Badem krokanı yapmak için şekeri kalın tabanlı bir tencereye alın. Kısık ateşte dikkatlice erimesini sağlayın. (Kaşık sokmadan tavayı ara sıra hafif eritin. Eriyen şekere tereyağını ilave edip tavayı tekrar sallayın. Bademleri tavaya ekleyip hızlıca karıştırın. Krokanı yağladığınız tepsiye dökün. Yağlı kağıt serip hızlı bir şekilde yayın.Bir süre beklettikten sonra bıçak yardımıyla parçalara ayırın.Servis yapmadan önce parfeyi buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletin, üzerine kroketleri serpiştirin, dilerseniz eritilmiş çikolata ile süsleyin. Dilerseniz dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın