Merhaba sevgili arkadaşım,
Siron, kahvaltıdan kısa bir süre önce hazırlayabileceğiniz en pratik tariflerden biridir. Türkiye genelinde birçok geleneksel tarif olarak farklı isimlerle bilinir. Ziron, Sırın, Silor gibi farklı isimleri vardır. İsimlerinde olduğu gibi tarifin yapılışı da çeşitlidir. Kimi sade yoğurt yapar, kimi tavuklu, kimi de benim gibi kıymalı.
Evde hamur açanlar azaldıkça hazır hamurdan yapanlar çoğalıyor. Daha sonra hazır ve fırınlanmış dilimler halinde satılmaya başlandı. Yufka dükkânlarında veya marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bu yufkadan çok lezzetli bir tarif çıkıyor.
Mesela hep alışverişini yaptığım teyze evde demir düdük yapıp pazarda satar, sade ayran yapardı. Tabii ki kahvaltı söz konusu olduğunda insanlar daha sağlam bir lezzet istiyor. Bu nedenle evde haşlayacağınız tavuk veya ızgara yapacağınız kıyma ile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Diyelim ki bulamadınız, hamuru açın, kesin, yağlayın ve fırında kızartın. Sonra et suyu ve ayaklarla ıslatın.
Daha önce evde kediniz için hazırlayabileceğiniz soslu sos tarifleri paylaşmıştım. Linklere ulaşabilirsiniz.
Evde et suyu nasıl yapılır?
Evde tavuk suyu nasıl yapılır?
Aşk…
İçerik Tablosu
Doğranmış sirone tarifi malzemeleri
- 1 paket hazır sirone 4 su bardağı bulyon tuzu
Kıyma:
- 250 gram kıyma 1 küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça ½ su bardağı su Tuz ve karabiber
Servis için:
Siron Et tarifi nasıl yapılır?
Sirenleri fırına girebilecek bir kapta veya kasede yan yana dizin. Kıyma için yemeklik doğranmış kuru soğanı 1 yemek kaşığı tereyağı ile orta boy bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve suyu çıkana kadar kavurun. Tencereye salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Bir kaseye yerleştirdiğiniz sirene sıcak suyu bir kepçe ile ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verin ve 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkan sarıların üzerine sarımsaklı yoğurdu kaşık yardımıyla yayın. Üzerine kıymayı serpiştirip biraz maydanozla tatlandırarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]