Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul’da pek karşılaşmayız ama bebek enginarı dünyanın en lezzetli şeylerinden biridir. Küçük taze yapraklar ve henüz çatlamamış iç yapraklar. Son 1-2 gündür İspanya’da çokça rastladığım için paylaşmayı düşündüğüm tarifi değiştirip bu pratik ve lezzetli olana karar verdim.
Sonuçta blogumu kendim ve sizin için yazıyorum 🙂 Her tarif benim için bir hatıradır.
İspanya denilince akla gelen ilk şeylerden biri tapas ve Madrid’de enginar göbeği ve kalamata zeytinli harika tapasları tattığımda aklıma zeytinyağındaki enginarlar geldi. İstanbul’a dönüp tekrar yemek yapmak için sabırsızlanıyorum 🙂
Alaçatı’dan enginar alıp İstanbul’a getirdim ama iyi ki getirdim. Aşağıdaki görseldeki gibi küçük olmak zorunda değil ama olabildiğince küçük ve taze olmalı. Bu nedenle yaprakları tek sıra halinde, dış kısımda ise maksimum iki sıra olacak şekilde temizlemeniz, ikiye bölerek mor yaprakları ve varsa tüylü tüyleri temizlemeniz yeterlidir.
Zeytinyağlı enginar dolması veya etli enginar dolması gibi yapraklarıyla pişirilen enginarın tadı bir başkadır.
Yazdığınız gönderide 2 farklı ülke ve 3 farklı şehirden bahsetmiştim ama sonunda bitirdim 🙂 Enginar ne yapıyorsun 🙂
Unutmayın, aynı tarifi haşlanmış enginarla da yapabilirsiniz. Hatta su miktarını azaltabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik zeytinyağı ve enginar tarifi için malzemeler
- 4 adet küçük yapraklı enginar veya enginar 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker tuz 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su
Zeytinyağlı ve enginarlı pratik yemek tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kaba enginarları bırakacak kadar su doldurun. İçine 1-2 limon sıkın ve limon kabuklarını içine atın. Taze yapraklı enginarların saplarını kesin. Yaprakları uç kısımlarından bıçakla kesin ve enginarın ortasından ikiye bölün. Bir kaşık yardımıyla etli kısmın üzerindeki tüylü kısmı alıp içine limonu koyun ve ardından limonlu suya koyun, aynı işlemi tüm enginarlara uygulayın. Soğanı doğra. Enginarları yine ortadan ikiye bölüp dörde bölüyoruz ve tencereye alıyoruz. Enginarlara zeytinyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. Su, un, toz şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp enginarların üzerine dökün. Enginarlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Pişen enginarlar oda sıcaklığına gelince veya tamamen soğuyunca servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]