Merhaba sevgili arkadaşım,
Baharın habercisi şelaleler pazar tezgahlarında yerini aldı. Yeşil şeftali kadar sevdiğim bu çiğ meyveden ve özellikle badem güvecinden birçok yemek yapılır. Bunlardan en meşhuru kuzu eti ile yapılan çağla aşısıdır. Onun dışında zeytinyağlısı da çok güzel.
Birkaç yıl önce blog yazmaya yeni başladığımda üniversitedeki bir arkadaşımdan yeşil salata tarifini öğrenmiştim. Bu tarifi zaman zaman yapmaya devam ediyorum. Bildiğiniz üzere ilk hafta oldukça pahalı olan şelale fiyatları iki hafta içerisinde normale dönüyor. Ama zaman bu kadar çabuk geçip meyveye dönüştüğünde, ne yazık ki yenmemesi gerekir. Bu yüzden önümüzdeki 1-2 hafta boyunca olabildiğince tadını çıkarın 🙂
Aslında yoğurt orijinal taratorun içine girmez. Midye ve kalamarla yemeyi çok sevdiğimiz tarator, bu tarifte olduğu gibi ekmek ve cevizle yapılıyor.
Yıllar içinde o kadar çok versiyonu çıktı ki, kavurduğumuz sebzeleri yoğurtla karıştırarak yaptığımız pratik salatalara tarator demeye başladık. Örneğin havuçlu tart ve kabaklı tart.
Havuç ve kabaktan tartar yapabilirseniz nefis olur 🙂 Kendine has dokusu ceviz ve yoğurtla birleşince ortaya nefis bir salata çıkıyor.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çağla Tarator Tarifi Malzemeler
- 2 su bardağı su (badem çayı) ½ su bardağı ceviz 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu hazırlamak için:
- Ceviz zeytinyağı ve kırmızı pul biber
Çağla Tarator Tarifi nasıl yapılır?
Şelalelerin saplarını çıkarın, yıkayın ve kurutun. Cevizleri rondodan geçirip karıştırma kabına alın. Sarımsağı sarımsakla birlikte yıkayıp cevizlerin üzerine ekleyin. Yoğurt, tuz ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp karıştırın ve servis tabağına alın. Sosu hazırlamak için kırmızı pul biberi, cevizi ve zeytinyağını tencerede kızdırın. Acı sosu buzulun üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]