Merhaba sevgili arkadaşım,
Aldığınız isimler ve katladığınız küçük farklılıklarla tariflerin yöreden yöreye değiştiğinin en güzel örneklerinden biri bence Katmer 🙂
Bu tarifin yoğurularak, dinlendirilerek, aç bırakılarak, yağlanarak ve katlanarak elde edilmesinin en güzel özü diyebiliriz. Bazıları sadece sıvı yağ kullanırken, bazıları sıvı yağ ile tereyağını karıştırmayı tercih ediyor.
Adile ile daha önce kahvaltılık hamur tarifleri yapmıştık. Bu onların Sinop katmer tarzıdır. Gözlü Börek ya da Katlama olarak bu nefis börekleri adım adım fotoğrafladık ve tarifini kalemle yazdık.
Katmer börek tarifi arıyorum dersem Katmer-Balazz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Katmer – Guzlo Böreği – Katlama Tarifi İçin Malzemeler
- 5,5 su bardağı un 1 paket instant maya 3 yemek kaşığı tuz 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 büyük boy yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ Hamuru toparlamak için 3-4 yemek kaşığı un
Katmer – Gözlü Börek – Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
5 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, maya, su ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğururken gerekirse 1/2 su bardağı un ekleyin, birleştirin ve un tezgahına aktararak 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru hazırlayacağınız büyüklüğe göre 8 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın. Un tezgahında merdane yardımıyla hamurdan biraz daha küçük olacak şekilde açın. Hamurun yüzeyini sıvı yağ ile yağlayın. Resimdeki gibi hamurun ucunu ortasından kendinize doğru katlayın. Diğer ucunu hamurun üzerine katlayarak dikdörtgen yapın. Sağ ucu dikdörtgenin ortasına katlayın ve diğer ucu bir kare oluşturacak şekilde üzerine katlayın. Hazırladığınız muhallebiyi 15 dakika dinlendirin. Elinizle bastırarak tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış ve hafif yağlanmış bir tavada arkalı önlü kızartın. Tüm bombeler işlenene kadar aynı prosedürü izleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]