Merhaba sevgili arkadaşım,
Muzlu tariflerle dolu haftamı evde kolayca yapabileceğiniz bir tarifle bitirmek istedim. Özellikle hafta sonu için yaptım, isterlerse çocuklarıyla birlikte yapsınlar diye. Malzememiz kısa ve öz 🙂
Bir pastaneden renk olsun diye mini bonbon ve şekerleme aldım ama badem, ceviz ve fındık parçaları daha da güzel.
Bu tarif basit ama dikkat edilmesi gereken bir iki nokta var. Öncelikle resimdeki gibi çikolata gibi pul kullanırsanız çikolata daha kolay erir ve erirken kesilmez. Erimesi de diğer çikolatalara göre daha kolaydır.
Çikolatayı benmari usulü eritebilir veya mikrodalgayı kullanabilirsiniz. Böyle havalarda çikolata çabuk donma eğiliminde olduğundan Mary’s hamamına gidecek olanlar sıcak suyu hazır bulundurmalıdır. Çikolata sertleştiğinde üzerini kapatmak zorlaşır.
Kullandığım çubukları bir pastaneden aldım. Çay ve kahveyi karıştırdığımız tahta çubuklar dışarıda da kullanılabilir ama biraz daha küçüktürler.
Muz seçerken ezik ve kararmış olmamasına dikkat edin. Çok yumuşaksa ezilir veya çubuk bir arada tutmaz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Muz Çubukları Tarifi Malzemeler
- 200 gram kuvertür çikolata 4-5 adet muz, ceviz, kavrulmamış badem, isteğe bağlı bonbon veya şeker
Çikolatalı muz çubukları nasıl yapılır?
Ceviz ve bademleri bıçakla doğrayıp kenara alın. Muzu soyun, ikiye bölün ve muzun ortasına gelene kadar çubukları kesiklere sokun. Çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritin. Muzları eritilmiş çikolataya batırın. Fazla çikolatanın akıp gitmesine izin verin. Her parçanın üzerine dilediğiniz gibi muz, badem, ceviz, marshmallow veya bonbon serperek yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolata oda sıcaklığında tamamen donduğunda servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]