Kızarmış muz – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzakdoğu gezimizde Bangkok’taki Yüzen Çarşı en sevdiğim yerlerden biri oldu. Kızarmış muz yedim ve daha önce hiç tatmadığım kadar lezzetliler, hatta burada kızarmış muzla kahvaltı yaptık 🙂 Buradan faydalanmak ve Tayland mutfağı hakkında bilgi sahibi olmak için 1-2 tane yemek kitabı aldım. O kitaplardan biri olan “200 Tayland Favorisi”nde kıyılmış hindistancevizi ezmeli kızarmış muz tarifini gördüğümde, denemem gerektiğini düşündüm.

Tay mutfağında damak zevkimize en çok uyan tariflerden biri bence bu. Meyve var, hamur var ve kızarıyor ve başka ne var? 🙂

Bu tarifin tadı klasik muzlu patates gibi değil. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ince değil kalın bir hamur tabakası oluşuyor. Bu kadar kabarık bir puf olması çok hoşuma gitti. Ayrıca yağı emmez.

Hamuru çok tatlı bir hamur değil dilerseniz üzerine şeker serpebilirsiniz. Dondurma ile servis edilebileceği gibi çikolata sosu ile de yenebilir.

Aşk…

Kızarmış Muz Tarifi İçin Malzemeler

    6-7 muz (küçük ve sert) 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 parmak eksik 1 su bardağı su (175 ml) kızartmak için sıvı yağ

Kızarmış muz tarifi nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için şeker, tuz, hindistan cevizi rendesi, kabartma tozu, un ve suyu derin bir kapta karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Kabukları tavada ısıtın (derin yağ onları daha şişkin yapar). Altın sarısı muzları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Dondurma ve isteğe bağlı olarak çikolata sosu ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın