Merhaba sevgili arkadaşım,
Bayramdan sonra evde temizlik ütü çılgınlığı oldu 🙂 Ne zaman yardımıma koşan sevgili Adele gelse hep senin tariflerini yaparım bu sefer sana çok lezzetli bir tarif yapacağım “Tamam!” dedi. ben dedim 🙂
Normalde daha önce pancarlı bulgur pişirdim, kuskus ve pancarla da pembe kızamık yaptım ama karalahana ile hiç denemedim. Bulgur piştiğinde harika bir rengi ve tadı vardı. Salatanın malzemelerini damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz ama verdiğiniz temel malzemeler çok iyi.
Aynı gün ziyaretimde tahinli kek de yaptım. Bir aksilik olmazsa cuma günü sizlerle paylaşacağım.
Not: Bu tarif 4-6 kişiye fazlasıyla yeter. Daha fazlasını yapmak isterseniz 2x ölçü alabilirsiniz. Yani 2 su bardağı bulgur, 4 su bardağı karalahana suyuna eşdeğerdir.
Not 2: Karalahana suyu tuzlu olacağından tadına baktıktan sonra tuzunu ayarlayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şalgamlı bulgur salatası için malzemeler
- 1 su bardağı pirinçli bulgur 2 su bardağı şalgam suyu Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet taze soğan Yarım su bardağı haşlanmış mısır tanesi 10-12 adet salatalık turşusu 1 limonun suyu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz
yapılışı:
Orta boy bir tencereye pilav için bulgur ve şalgam suyunu koyun. Bulgur pirinç gibi suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken bulguru ıslanmaya bırakın. Bulgur mayalanıp soğurken, yıkayıp kuruladığınız yeşillikleri ve turşuları doğrayın. Soğuyan bulguru, doğranmış malzemeleri, mısır tanelerini, tuzu, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]