Merhaba sevgili arkadaşım,
Aslında bu böreği pazartesi günü paylaşmayı düşünüyordum ama yaparken paylaştığım fotoğraftaki tarifi sorulduğunda takipçilerimi merakta bırakmak istemedim.
Bu hafta sonu evdekiler için hazırlayabileceğiniz çok pratik, lezzetli ve çıtır çıtır bir lezzet. Gül salçası için genelde kuru olur kaygısı var ama benim yaptığım gibi soda ile yaparsanız lezzetli olacağına emin olabilirsiniz.
İlk bakışta karmaşık görünebilir, ancak aslında çok basittir. Hamuru 4 eşit üçgen parçaya böldükten sonra tüm yüzeyi bir fırça yardımıyla düzeltirseniz pişerken kuru kalmayacak ve şeklini kaybetmeyecektir.
Yufkayı kapladıktan sonra parmaklarınızla bir tutam tuz serpiştirin ve yufkanın ortasına bastırarak yırtmadan tek yönde çevirmeye başlayın. Hamur resimdeki gibi toparlanınca ortasına istediğiniz harcı koyup kenarlarını harcın üstüne doğru katlayın.
Peynir dışında patatesli havanda börekleri de deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Gül Junka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka, 150 gram beyaz peynir, bir tutam maydanoz, 1 yumurta akı
Sosun içi:
- 1 yumurta sarısı 1 şişe soda 3 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı
yukarı:
Junca Gül Böreği Tarifi nasıl yapılır?
Peyniri yarım çatalla ezin, kıyılmış maydanozu ve yumurta aklarını ekleyin ve çatalla iyice karıştırın. Tüm pasta sosu malzemelerini bir kapta karıştırın. Hamuru 4 eşit üçgene bölün. İlk üçgeni masaya koyun ve üzerine pasta sosu sürün. Üçgenin ortasından küçük bir parça alarak kesin ve resimdeki gibi hamur bir araya gelinceye kadar soldan sağa çevirin. Açtığınız hamurun ortasına peynirli harcı koyun ve dikkatlice bastırın. Hamurun uçlarını çekip peynirli harç ile kapatın. Açılmaması için bol miktarda sos sürün. Verdiğiniz şekli bozmamaya dikkat ederek kapalı kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Aynı işlemi tüm yufkalara yapın ve kalan sosu bir fırça yardımıyla pankeklerin üzerine bolca yayın. (İyice kızarmasını istiyorsanız yumurta sarısını ekleyip çırpın ve bu şekilde bastırın) 180 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]