Merhaba sevgili arkadaşım,
Kış sebzeleri ile lezzetli tarifler hazırlamaya devam ediyoruz! Bu kez kereviz ve brokoliyi karıştırıp havuçla tatlandırdım. Sonuç içine biraz şeker katılmış gibi tatlı oldu 🙂
Eşine, çocuklarına hatta kendisine kereviz yediremeyenlerin alışkanlıklarını değiştirmek için iddialı bir tarif diyebilirim. Bunun sebebi ise ne karnabaharın ne de kerevizin o bunaltıcı tadını kesinlikle alamamanız. Öyle güzel bir kombinasyon oluşturuyorlar ki, kış yeşilliklerinin karıştırıldığı bile anlaşılmıyor aralarına.
Bu sefer muffin tarifini daha rahat uygulayabilmeniz için ölçüleri 1-2 adet yerine 1-2 bardak olarak vermek daha doğru olur diye düşündüm. Belli miktarda kereviz, havuç ve brokoli var. Hal böyle olunca yumurta ya da un miktarı karıştırılabilir ve pek çok kişi muhallebi yapamaz.
Karnabahar ile yaptığım karnabaharlı muffin tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Klasiklerden vazgeçmem ve kabak doğrayıcım olsun diyenler buradan da ulaşabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kış hash malzemeleri (karnabahar ve kereviz)
- 2 orta boy yumurta 1 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı karnabahar (robotta doğranmış) 2 yemek kaşığı beyaz peynir 2 su bardağı rendelenmiş kereviz 1 tutam kereviz yaprağı 1 tutam maydanoz 1 diş sarımsak 1-2 sap taze soğan (isteğe bağlı) Tuz ve karabiber siyah 4 yemek kaşığı tam buğday unu (yığın) kızartmak için sıvı yağ
Mucveri Kış Tarifi Nasıl Yapılır?
Çiğ kereviz ve havuçları soyup rendeleyin. Bir miktar karnabaharı doğrayın ve bulgur boyutuna gelene kadar robotta çekin. Kereviz yapraklarını, yeşil soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Sarımsağı ezin. Bir karıştırma kabına sebzeleri, yumurtaları, beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, kereviz yapraklarını, taze soğanı ve sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve unu ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Yağı tavaya alın (en az yarım inç doldurun) ve ısıtın. Kızgın yağın içine bir yemek kaşığı kıyılmış harçtan dökün ve dikkatlice kaşıkla bastırarak düzleştirin. Kıymayı önden arkaya doğru kızartın. Bir tabağa kağıt havlu koyun ve kızarmış çörekleri tabağa alın. Tüm kavurma bittiğinde yarım saat dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]