Merhaba sevgili arkadaşım,
Bildiğiniz gibi farklı tarator türleri vardır. En sevdiğim tariflerden biri olan ve geçtiğimiz günlerde paylaştığım havuçlu tarator da çok sevildi. Midye ve kızartmayı seven biri olarak uzun yıllardır ekmek tartarı yaparım. Ben midye tavada yaptığım tarifime genellikle ceviz ekliyorum. Bu sefer bayat ekmeklerimin hepsini değerlendirmek için bütün bayat ekmek kullandım.
Ben çıtır çıtır ekmek kullandığım için rengini ve aromasını biraz açsın istedim o yüzden içine biraz yoğurt ekledim. Deniz ürünleri için hazırladığım taratora genellikle yoğurt eklemiyorum. Bayat ekmek değerlendirmesi için bu tarifi evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tarator tarifini mayonezden daha çok seviyorum. İçerisinde ekstra yağ kullanmadığım için patatesleri çok iyi dengeliyor. Tabii içinde bol ekmek olduğu için mümkünse ekmeksiz yiyin 🙂
Yıllardır bu işi yapan bir abimden bu akşam farklı bir midye yemeği tarifi almayı umuyorum, tarifini alabilirsem mutlaka sizinle paylaşacağım 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler (Eski Ekmekten)
- 1 bayat ekmek (tek kişilik) 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı yoğurt (manda veya süzme) 2 çay bardağı tuzlu su
Tarator sosu tarifi (eski ekmekten) nasıl yapılır?
Bayat ekmekleri elinizle alabildiğince ufalayın ve mutfak robotuna koyun. Soyulmuş sarımsak, sirke, yoğurt ve bir çay bardağı suyu robota ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ekledikten sonra robotu kısa aralıklarla ekmek püre haline gelene kadar çalıştırın. Kıvamını kontrol edip ½ çay bardağı su ekleyip robotta çevirmeye devam edin. İstenilen kıvama gelen taratorunuzu patates kızartması ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]