Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz aylarının en sevilen aktivitelerinden biri olan ızgaranın ardından bir parça kavrulmuş malzeme eklenir. Artıklar genellikle soğan, domates veya biberdir, ancak bazen bunlara patlıcan eşlik eder.
Bildiğiniz gibi her fırsatta ızgara yapan çiftlerden biriyiz 🙂 Bazen çok fazla malzemeyi kavurup pratik salatalarda kullanırdı. Son zamanlarda akşamları kahvaltıda dışarıda bırakılan kavrulmuş sebzeleri değerlendirmeye başladım.
Dünden kullandığım malzemeler kaldı ama sadece bu eggnog yapmak için bir gece önceden fazladan kabak ve patlıcan kavurmanızı tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında sebzeli yumurta tarifi için malzemeler
- 1 adet orta boy kavrulmuş soğan 1 adet orta boy közlenmiş domates 3-4 adet közlenmiş yeşil veya dolmalık biber 3-4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber
Izgara sebzeli yumurta tarifi nasıl yapılır?
Kavrulmuş soğan, domates ve biberlerin kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve yemeklik tüm malzemeleri doğrayın. Tereyağını tavaya alın, üzerine sebzeleri ekleyin ve kısık ateşte bir dakika soteleyin. Bir kaşık yardımıyla kullanacağınız kadar yumurtanın arasına sebzelerin arasına delikler açın ve yumurtaları kırın. Pişen yumurtaları tuz ve karabiber serperek istediğiniz kıvama getirin. Arzuya göre biraz maydanoz ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]